לביבות כרובית, פתיתים ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-20 לביבות:
- 1 כרובית גדולה
- מלח גס
- 25 גרם גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז)
- 25 גרם מוצרלה מגוררת
- 2 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 ביצה טרופה
- 1/4 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (פקאן לוז וכד')
- 2/3 כוס קמח
- מעט שמן לטיגון
- לסלט פתיתים:
- 1 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
- חופן עשבי תיבול קצוצים
- מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
- שמן זית לפי הטעם
- מלח
- פלפל
- 1 כוס יוגורט צאן
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הכרובית במי מלח עד שמתרככת, מסננים ומצננים.
- 2. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הלביבות למעט האגוזים והקמח לעיסה חלקה.
- 3. מעבירים לקערה ומוסיפים את האגוזים והקמח ומערבבים יחדיו.
- 4. מחממים מעט שמן במחבת, מסדרים תלוליות של בלילה ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שמזהיב.
- 5. מכינים סלט פתיתים: מערבבים פתיתים, עשבי תיבול, שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל.
- 6. מגישים את הלביבות בליווי הפתיתים המתובלים ויוגורט צאן.