לביבות כרובית, פתיתים ואגוזים

מתכון מאת: מאיה דרין, מערכת וואלה!
לביבות כרוב(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לכ-20 לביבות:
  • 1 כרובית גדולה
  • מלח גס
  • 25 גרם גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז)
  • 25 גרם מוצרלה מגוררת
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (פקאן לוז וכד')
  • 2/3 כוס קמח
  • מעט שמן לטיגון
  • לסלט פתיתים:
  • 1 כוס פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
  • חופן עשבי תיבול קצוצים
  • מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס יוגורט צאן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הכרובית במי מלח עד שמתרככת, מסננים ומצננים.
  • 2. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הלביבות למעט האגוזים והקמח לעיסה חלקה.
  • 3. מעבירים לקערה ומוסיפים את האגוזים והקמח ומערבבים יחדיו.
  • 4. מחממים מעט שמן במחבת, מסדרים תלוליות של בלילה ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שמזהיב.
  • 5. מכינים סלט פתיתים: מערבבים פתיתים, עשבי תיבול, שמן זית ולימון, מתבלים במלח ופלפל.
  • 6. מגישים את הלביבות בליווי הפתיתים המתובלים ויוגורט צאן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully