- 1. בקערה גדולה, שמים את השמרים בתחתית. בעזרת מסננת רשת, מנפים את הקמח והקינמון. מערבבים עם כף עץ ומוסיפים את המלח.
-
- 2. בקערה בינונית, טורפים עם מטרפה ידנית את החלב הפושר, הדבש, 3 כפות מהשמן, תערובת המים והפשתן. בוחשים פנימה את הגזר המגורר.
-
- 3. יוצקים את הנוזלים לקערת החומרים היבשים, ומערבבים היטב עם כף עץ (או עם הידיים), עד שנוצר מרקם של בצק אחיד עדיין מעט דביק. מקפידים לבחוש את כל הקמח בדפנות ובתחתית. אפשר להוסיף עוד קמח או מעט מים, לעזור לפעולה.
-
- 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בכיף עם הידיים כ-8 דקות עם תוספת מעט קמח כל פעם, עד שהבצק חלק וגמיש ולא נדבק לידיים או לקרש (אין להפריז בקמח, פן הבצק יצא קשה מדי).
-
- 5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שכולו יצופה בשכבה דקה של שמן. מכסים ומניחים במקום חמימים לשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 6. מוציאים מהבצק את האוויר במכת אגרוף במרכזו. מרדדים למלבן בגודל 30 15x ס"מ. מברישים בכף שמן. מפזרים על הבצק תערובת של סוכר קנים וקינמון חצי מאגוזי הפקאן.
-
- 7. מגלגלים לרולדה. צובטים את מקום התפר כדי להדק את החיבור. מניחים את הרולדה כשהתפר כלפי מטה ופורסים לכ-16 פרוסות (לא משנה אם הפרוסות קצת קווצ').
-
- 8. משמנים תבנית העגולה בקוטר 22-24 ס"מ ב-2 כפות מהחמאה המומסת, גם בדפנות. מפזרים בשכבה דקה של סוכר חום ורבע כוס מהפקאנים.
-
- 9. מניחים את פרוסות הרולדה עם החלק החתוך כלפי מטה עם קצת רווח ביניהן. מברישים את החלק העליון ב-2 כפות חמאה שנותרו, ושוב מפזרים מעט סוכר חום ואת שארית אגוזי הפקאן.
-
- 10. מכסים ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות.
-
- 11. אופים את הלחמניות בתנור החם 35-25 דקות עד שהלחמניות מוזהבות-שחומות. מסננים מעט ומגישים, או מחממים לפני ההגשה.