בראוניז שוקולד-דלעת
בראוניז מושחתים ושוקלדיים במיוחד בשני צבעים. הם לא רק יפים, הם גם טעימים בצורה בלתי רגילה. הצבע הכתום והיפה, מתקבל בזכות שילוב של דלעת מתקתקה עם גבינת שמנת, אז לכבוד האלווין תפתחו את הראש ותפתיעו את כולם עם בראוניז בלתי נשכחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ (תוצאה גבוהה במיוחד):
- 170גרםחמאה
- 455גרםשוקולד מריר
- 130גרםקמח (כוס פחות כף)
- 5ביצים
- 2כוסותסוכר דמררה (400 גרם)
- ½כפיתמלח
- 1כפיתתמצית וניל
למסה הכתומה:
- 85גרםגבינת שמנת
- 15גרםחמאה רכה
- ½כוססוכר (100 גרם)
- 1ביצה
- 230גרםדלעת - מבושלת ומסוננת מנוזלים
- 1כפיתתמצית וניל
- ½כפיתקינמון
- קורטמלח
- ⅓כוסקמח (50 גרם)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בראוניז שוקולד-דלעת?
- 1מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2מכינים את המסה הכתומה: טורפים את גבינת השמנת והחמאה ומוסיפים סוכר.
- 3בקערה נוספת טורפים את הביצה יחד עם הדלעת. מוסיפים וניל, קינמון ומלח ויוצקים תוך כדי ערבוב לקערת השמנת והחמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים (אחרי הוספת הקמח יש להימנע מערבוב יתר).
- 4מכינים מסת השוקולד: ממיסים חמאה ושוקולד יחד בבאן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות תוך הקפדה על ערבוב בכל הפסקה, עד שהם נמסים לחלוטין. מצננים.
- 5בינתיים מקציפים את הביצים, הסוכר, המלח והווניל כ-5 דקות. מוסיפים את תערובת השוקולד (שהצטנן בינתיים) בעזרת מרית (לקקן) בתנועות קיפול. לבסוף מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת מסה אחידה.
- 6מוזגים את מסת הבראוניז לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. עם כף יוצקים מעליה בזהירות את מסת הדלעת הכתומה ובעזרת קיסם או סכין חדה יוצרים שמיניות כדי שמסת הדלעת תיבלע לתוך מסת הבראוניז.
- 7אופים 25-30 דקות. מקפידים לא לאפות יתר על המידה כדי לא לקבל תוצאה יבשה.
בראוניז שוקולד ודלעת/דרור עינב