וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז שוקולד-דלעת

בראוניז מושחתים ושוקלדיים במיוחד בשני צבעים. הם לא רק יפים, הם גם טעימים בצורה בלתי רגילה. הצבע הכתום והיפה, מתקבל בזכות שילוב של דלעת מתקתקה עם גבינת שמנת, אז לכבוד האלווין תפתחו את הראש ותפתיעו את כולם עם בראוניז בלתי נשכחים

מתכון מאת: מיכל אפשטיין, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,תבנית מרובעת 20*20
בראוניז שוקולד ודלעת. דרור עינב
בראוניז שוקולד-דלעת מהפנטים בשני צבעים

מצרכים למתכון

  • לתבנית מרובעת 23*23 ס"מ (תוצאה גבוהה במיוחד):

    • 170גרםחמאה
    • 455גרםשוקולד מריר
    • 130גרםקמח (כוס פחות כף)
    • 5ביצים
    • 2כוסותסוכר דמררה (400 גרם)
    • ½כפיתמלח
    • 1כפיתתמצית וניל
  • למסה הכתומה:

    • 85גרםגבינת שמנת
    • 15גרםחמאה רכה
    • ½כוססוכר (100 גרם)
    • 1ביצה
    • 230גרםדלעת - מבושלת ומסוננת מנוזלים
    • 1כפיתתמצית וניל
    • ½כפיתקינמון
    • קורטמלח
    • כוסקמח (50 גרם)

אופן ההכנה

איך מכינים בראוניז שוקולד-דלעת?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
    מכינים את המסה הכתומה: טורפים את גבינת השמנת והחמאה ומוסיפים סוכר.
  • 3
    בקערה נוספת טורפים את הביצה יחד עם הדלעת. מוסיפים וניל, קינמון ומלח ויוצקים תוך כדי ערבוב לקערת השמנת והחמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים (אחרי הוספת הקמח יש להימנע מערבוב יתר).
  • 4
    מכינים מסת השוקולד: ממיסים חמאה ושוקולד יחד בבאן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות תוך הקפדה על ערבוב בכל הפסקה, עד שהם נמסים לחלוטין. מצננים.
  • 5
    בינתיים מקציפים את הביצים, הסוכר, המלח והווניל כ-5 דקות. מוסיפים את תערובת השוקולד (שהצטנן בינתיים) בעזרת מרית (לקקן) בתנועות קיפול. לבסוף מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת מסה אחידה.
  • 6
    מוזגים את מסת הבראוניז לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. עם כף יוצקים מעליה בזהירות את מסת הדלעת הכתומה ובעזרת קיסם או סכין חדה יוצרים שמיניות כדי שמסת הדלעת תיבלע לתוך מסת הבראוניז.
  • 7
    אופים 25-30 דקות. מקפידים לא לאפות יתר על המידה כדי לא לקבל תוצאה יבשה.
    בראוניז שוקולד ודלעת/דרור עינב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully