קאפקייקס גזר פיקנטיים
המאכל שבעבר היה הפינוק של העניים והפך לסמל המטבח הבריא מקבל השבוע טוויסט מירב שיינר אופה מאפינס גזר אישיים עם טחינה ושמן זית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית 12 שקעים:
- (מומלץ להשתמש בעטרות עם ציפוי המונע הידבקות / לרסס בתרסיס שמן צמחי)
- 100 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
- 170 גר' סוכר (3/4 כוס+2 כפות)
- 90 גר' שמן זית (1/2 כוס)
- 20 גר' טחינה גולמית (2 כפות גדושות)
- 110 גר' קמח תופח (3/4 כוס)
- 5 גר' קינמון טחון (כף שטוחה)
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 140 גר' גזר מגורר גס
- 50 גר' אגוזי פקאן טבעי
- 30 גר' צימוק בהיר קטן
אופן ההכנה
- 1. מתחילים בהקצפת הביצים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת מסה בהירה במרקם אוורירי.
- 2. לתוך תערובת הביצים והסוכר מזלפים באיטיות את השמן (מומלץ בכמה פעימות) ולאחר מכן גם את הטחינה.
- 3. מערבבים בכלי קטן את הקמח והתבלינים.
- 4. לתוך תערובת השומנים והסוכר מנפים את היבשים בשתי פעימות.
- 5. לבסוף מקפלים את הגזר, האגוזים והצימוקים אל המסה. לא לערבב מדי.
- 6. אופים כ-25 דק' על 170 טורבו. כדאי לבצע בדיקת קיסם יבש.
- 7. מוציאים מן התנור ומזלפים מעל מעט דבש או סירופ מייפל.
- 8. ניתן להגיש גם קר בלוויית יוגורט וסלט עלים.