עוגת גזר בניחוח אסיאתי
הקונדיטורית סאני דרעי מהבייקרי Back Door By Sunny, מעניקה מתכון לעוגת גזר קלה עם נגיעות אסיאתיות, בעזרת מעט ג'ינג'ר מגורד ומרענן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אינגלש קייק סטנדרטית:
- 2 ביצים (M)
- 75 גר' סוכר לבן (1/3 כוס)
- 75 גר' סוכר חום (1/3 כוס)
- 125 גר' שמן זית (3/4 כוס)
- 95 גר' קמח (3/4 כוס פחות כף)
- 4 גר' אבקת אפיה (1 כפית)
- 135 גר' גזר מקולף ומגורד (2 גזרים בינוניים)
- 40 גר' צימוקים שחורים (1/3 כוס)
- 30 גר' אגוזי מלך קצוצים גס וקלויים (1/3 כוס)
- 15 גר' ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד (1 כף)
- לפני האפייה:
- 3 כפות שיבולת שועל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה.
- 2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן באמולסיה (בזרם דקיק).
- 3. מוסיפים את כל החומרים היבשים יחד ולבסוף את הגזר והג'ינג'ר. מערבבים עד להטמעה של כל החומרים. ש להימנע מערבוב יתר.
- 4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומקשטים בשיבולת שועל.
- 5. אופים בערך 45-50 דק'. יש לבדוק את העוגה עם קיסם ולוודא שהוא יוצא חלק. מצננים ומגישים בטמפ' החדר.