עוגת בטטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 3 בטטות בינוניות (400 גרם)
- 240 מ?ל (1 כוס) שמן קנולה
- 4 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
- 300 גרם (1/3 2 כוסות) קמח מלא
- 20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה
- 10 גרם (1 כף גדושה) סודה לשתייה
- כף גדושה קינמון
- קורט ציפורן
- חופן צימוקים
אופן ההכנה
- 1. מכינים פירה בטטה: חותכים את הבטטה לקוביות, מבשלים במים רותחים עד לריכוך, ומועכים לפירה. מצננים.
- 2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את השמן עם הביצים והסוכר.
- 3. מוסיפים את הקמח ופירה הבטטה, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והצימוקים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 4. יוצקים את התערובת לתבניות אינגליש קייק.
- 5. מחממים תנור לחום של 145 מעלות, ואופים למשך 40 דקות.