פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שמרים מבצק תפוחי אדמה

      נשמע מפתיע, אבל בזכות תפוחי האדמה מתקבלות עוגות רכות מאוד, במרקם עדין, שנשמרות יומיים-שלושה בלי בעיה, למרות שסביר להניח שיחוסלו הרבה קודם. פתרון מצוין ומקורי לשימוש בשאריות תפוחי אדמה מבושלים ולא מתובלים, אם יש לכם.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שמרים מבצק תפוחי אדמה (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      עוגת שמרים מבצק תפוחי אדמה (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-2 רולדות גדולות או 4 קטנות:
      • 1 תפו"א בינוני- 100-125 גרם (רצוי לשקול, ואם שוקלים, אז אחרי הקילוף)
      • או חצי כוס תפו"א מבושל- מחית או קוביות
      • 1 כוס מים
      • 100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה, חתוכה לקוביות
      • 1/2 קילו קמח (3.5 כוסות+כף)
      • 1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרית (25 גרם) או 1 כף שמרים יבשים (אני משתמשת ביבשים)
      • 2/3 כוס סוכר
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 2 ביצים- 1 שלמה, 1 מופרדת
      • 1/4 כפית מלח
      • אפשרויות למילוי: ממרח שוקולד/ נוטלה/ אגוזים/ חלבה וכו'.
      • אפשר למרוח בחמאה מומסת/ ריבה ולפזר קקאו וסוכר (או שוקולית) ואפשר להוסיף קינמון ו/או קוקוס ו/או אגוזים טחונים.

      אופן ההכנה

      • 1. אם משתמשים בתפו"א טרי: קולפים וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר קטן ומוסיפים כוס מים. מבשלים על אש בינונית, לא גבוהה מדי, עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים מהסיר, ומודדים חצי כוס ממי הבישול אם יש פחות מדי- משלימים עם מים רגילים ואם יש יותר מדי - שופכים.
      • 2. מחזירים לסיר את תפוחי האדמה וחצי כוס הנוזלים. מוסיפים חמאה/מרגרינה. מועכים הכול יחד למחית חלקה ודלילה. אם התערובת קרה מדי והחמאה/מרגרינה לא נמסה, מחממים מעט על אש קטנה. מצננים עד שהתערובת קרירה. אם משתמשים בתפוחי אדמה מבושלים: שמים בסיר קטן או בקערה קטנה ומוסיפים חצי כוס מים רותחים וחמאה/מרגרינה. מועכים כמפורט למעלה. מצננים.
      • 3. מערבבים בקערה את החומרים הבאים לפי הסדר הרשום: קמח, שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, חלבון, מחית תפוחי אדמה ומלח. לשים במיקסר או ביד עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. אם צריך מוסיפים מעט קמח, אך לא יותר מדי. הבצק אמור להיות רך מאוד וקצת דביק.
      • 4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה - שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו (הבצק תופח לאט). את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
      • 5. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט. מחלקים ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל כ-30X40 ס"מ. אם הבצק נדבק למערוך, מקמחים מעט.
      • 6. מורחים על כל עלה את המילוי הרצוי ומגלגלים לרולדה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הרולדה ארוכה מידי, חותכים ל-2 חלקים). מניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
      • 7. מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמון הנותר ומורחים בו את הרולדות. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגות תפוחות ושחומות ואפויות גם מבפנים (בודקים עם קיסם). אוכלים חם או מצננים לחלוטין. שומרים בכלי סגור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -