- 1. אם משתמשים בתפו"א טרי: קולפים וחותכים לקוביות קטנות. שמים בסיר קטן ומוסיפים כוס מים. מבשלים על אש בינונית, לא גבוהה מדי, עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים מהסיר, ומודדים חצי כוס ממי הבישול אם יש פחות מדי- משלימים עם מים רגילים ואם יש יותר מדי - שופכים.
-
- 2. מחזירים לסיר את תפוחי האדמה וחצי כוס הנוזלים. מוסיפים חמאה/מרגרינה. מועכים הכול יחד למחית חלקה ודלילה. אם התערובת קרה מדי והחמאה/מרגרינה לא נמסה, מחממים מעט על אש קטנה. מצננים עד שהתערובת קרירה. אם משתמשים בתפוחי אדמה מבושלים: שמים בסיר קטן או בקערה קטנה ומוסיפים חצי כוס מים רותחים וחמאה/מרגרינה. מועכים כמפורט למעלה. מצננים.
-
- 3. מערבבים בקערה את החומרים הבאים לפי הסדר הרשום: קמח, שמרים, סוכר, סוכר וניל, ביצה, חלבון, מחית תפוחי אדמה ומלח. לשים במיקסר או ביד עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. אם צריך מוסיפים מעט קמח, אך לא יותר מדי. הבצק אמור להיות רך מאוד וקצת דביק.
-
- 4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה - שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו (הבצק תופח לאט). את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
-
- 5. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט. מחלקים ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל כ-30X40 ס"מ. אם הבצק נדבק למערוך, מקמחים מעט.
-
- 6. מורחים על כל עלה את המילוי הרצוי ומגלגלים לרולדה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הרולדה ארוכה מידי, חותכים ל-2 חלקים). מניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
-
- 7. מחממים תנור ל-175 מעלות. טורפים את החלמון הנותר ומורחים בו את הרולדות. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגות תפוחות ושחומות ואפויות גם מבפנים (בודקים עם קיסם). אוכלים חם או מצננים לחלוטין. שומרים בכלי סגור.