פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חביתיות דלעת ותפוחי אדמה

      מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לחביתיות דלעת ותפוחי אדמה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דלעת (Artoday)
      דלעת (Artoday)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 200 גרם מחית תפוחי אדמה
      • 500 גרם דלעת
      • 30 גרם חמאה
      • 2 ביצים טרופות
      • 1/2 כוס קמח
      • 4 כפיות קמח תופח
      • קורט אגוז מוסקט מגורר
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • להגשה:
      • חמאה, יוגורט, בצל ירוק קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
      • 2. מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
      • 3. מוסיפים לקערת המעבד את מחית תפוחי האדמה והחמאה ומעבדים למחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
      • 4. מערבבים בקערה את הקמח, הקמח התופח ואגוז המוסקט. מוסיפים לקערת המחית ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 5. ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה. יוצקים כפות גדולות מהתערובת לחמאה המומסת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהחביתיות מזהיבות. מייבשים על מגבות נייר.
      • 6. מכינים באותו האופן את כל העיסה ושומרים על חום החביתיות בתנור שחומם לחום נמוך. מגישים חם עם חמאה, יוגורט ובצל ירוק קצוץ.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -