פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חביתיות דלעת ותפוחי אדמה

      מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לחביתיות דלעת ותפוחי אדמה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דלעת (Artoday)
      דלעת (Artoday)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 200 גרם מחית תפוחי אדמה
      • 500 גרם דלעת
      • 30 גרם חמאה
      • 2 ביצים טרופות
      • 1/2 כוס קמח
      • 4 כפיות קמח תופח
      • קורט אגוז מוסקט מגורר
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • להגשה:
      • חמאה, יוגורט, בצל ירוק קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
      • 2. מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
      • 3. מוסיפים לקערת המעבד את מחית תפוחי האדמה והחמאה ומעבדים למחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
      • 4. מערבבים בקערה את הקמח, הקמח התופח ואגוז המוסקט. מוסיפים לקערת המחית ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 5. ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה. יוצקים כפות גדולות מהתערובת לחמאה המומסת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהחביתיות מזהיבות. מייבשים על מגבות נייר.
      • 6. מכינים באותו האופן את כל העיסה ושומרים על חום החביתיות בתנור שחומם לחום נמוך. מגישים חם עם חמאה, יוגורט ובצל ירוק קצוץ.

      עוד מתכוני ירקות

      חביתיות דלעת ותפוחי אדמה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -