חביתיות דלעת ותפוחי אדמה
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לחביתיות דלעת ותפוחי אדמה
דלעת (צילום: Artoday)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- 200 גרם מחית תפוחי אדמה
- 500 גרם דלעת
- 30 גרם חמאה
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 כוס קמח
- 4 כפיות קמח תופח
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- להגשה:
- חמאה, יוגורט, בצל ירוק קצוץ
- 1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
- 2. מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
- 3. מוסיפים לקערת המעבד את מחית תפוחי האדמה והחמאה ומעבדים למחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים. מערבבים היטב.
- 4. מערבבים בקערה את הקמח, הקמח התופח ואגוז המוסקט. מוסיפים לקערת המחית ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- 5. ממיסים חמאה במחבת גדולה וכבדה. יוצקים כפות גדולות מהתערובת לחמאה המומסת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהחביתיות מזהיבות. מייבשים על מגבות נייר.
- 6. מכינים באותו האופן את כל העיסה ושומרים על חום החביתיות בתנור שחומם לחום נמוך. מגישים חם עם חמאה, יוגורט ובצל ירוק קצוץ.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה