וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דלעת, אגוזי פקאן וחמוציות

מסתבר שגם דלעת היא חומר גלם מצוין לעוגות. מיקי שמו אופה עוגה בחושה מהירה ובריאה

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, או לשתי תבניות עגולות בקוטר 14 ס"מ, או ל-2 תבניות אינגליש קייק מס' 3:
  • 350 גרם (13/4 כוסות) סוכר חום בהיר
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים פושרים
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח מלא טחון דק
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 350 גרם דלעת מגוררת גס
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן שבורים גס
  • 1/2 כוס חמוציות כהות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מכניסים ביצים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים סוכר חום ושמן, ומערבלים במשך כ-3 דקות במהירות בינונית.
  • 3. מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, תבלינים ומלח בקערה נפרדת. מנפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הסוכר, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 1/4 כוס מים, דלעת, אגוזי פקאן וחמוציות, ומערבבים קצרות בכף. יוצקים לתבנית משומנת.
  • 4. אופים 50 דקות בתבנית עגולה או 45 דקות בתבניות קטנות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים במשך חצי שעה, מחלצים ומניחים על כלי הגשה.
  • 5. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.
  • גיוונים:
  • מוסיפים לתערובת 1/4 כפית אגוז מוסקט.
  • מחליפים את אגוזי הפקאן באגוזי לוז שבורים גס באותה כמות.
  • עוגה בחושה עם בננות וסילאן

  • עוגת זוקיני ואגוזים

  • עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • מאפינס קינואה ובטטה

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • קיש תרד וגבינה מלוחה

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • לזניה חצילים ים תיכונית

  • סלט "כל העגבניות"

  • סלט אנדיב עם ענבים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully