- 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה טורפים ידנית את הביצים, השמן, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
-
- 2. בקערה נפרדת מנפים את כל היבשים ומערבבים היטב.
-
- 3. מאחדים בהדרגה עם תערובת הרטובים בתנועת קיפול רק עד להטמעה.
-
- 4. מוסיפים את אגוזי המלך הקלויים (שצריכים להיות צוננים הישר מהמקרר) אל התערובת.
-
- 5. יוצקים את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות (רצוי להשתמש במשקל) ואופים במרכז התנור, במצב טורבו, במשך 50 דקות.
-
- 6. בתום האפיה מבצעים בדיקה עם קיסם. אם הקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה.
-
- 7. מחלצים את הכיכרות מן התבניות ומצננים על גבי רשת.
-
- 8. למי שמחפש עוד קצת אקשן, ניתן בשלב זה, אחרי צינון קל בלבד, לפרוס את אחת הכיכרות לפרוסות דקות בעזרת סכין משוננת, לסדר אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהחזירן לתנור לייבוש של עוד 30 דקות בטמפ? של 120 מעלות. כך יתקבלו צנימים פריכים, המזכירים במעט את המאפה הטוסקני הידוע - ביסקוטי.
-
- גיוונים:
- 1. ניתן להמיר לבטטה ואגוזי פקאן טבעי קלויים עם חופן חמוציות.
- 2. שילוב מוצלח נוסף הוא דלעת/ דלורית עם אגוזי לוז קלויים וחופן צימוקים בהירים.
-
- רצוי לאכול חם או קלוי, בלוויית ירקות טריים, גבינות והרבה מצב רוח טוב!