עוגה בחושה של תפוחי עץ ופרג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חמאה רכה
- 2/3 כוס סוכר
- 4 חלמון
- 1 כוס קמח תופח מנופה
- 4 חלבון
- 2/3 כוס סוכר
- 1/2 1 כוס פרג טחון
- 2 תפוח עץ גרנד סמית (מגוררים על גבי פומפיה אפשר גם 50% מגורר ו-50% קוביות)
אופן ההכנה
- 1. במיקסר מקציפים 10 דקות חמאה רכה וסוכר.
- 2. מוסיפים חלמונים ומקציפים עוד 5 דקות.
- 3. מוסיפים את תערובת הפרג ותפוח העץ ומקפלים ידנית עם מרית.
- 4. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ורך (לא קשה מדי) "ומקפלים" לתערובת הפרג. לבסוף מוסיפים את הקמח.
- 5. מוזגים לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ- 50 דקות.
- 6. מצפים באבקת סוכר.
- דגש: חשוב לנפות את הקמח בסמוך לשילובו בתערובת.