וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט פרג ותפוחים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארט פרג ותפוחים. דנה מלמד
טארט פרג ותפוחים

מצרכים למתכון

  • 1 כמות בצק פריך (מתכון מצד שמאל)
  • למילוי:
  • 4 תפוחים ירוקים גדולים מקולפים ומגוררים גס
  • 4 כפות סוכר
  • כפית קינמון
  • 50 גר' צימוקים בהירים
  • 2 כפות פירורי לחם (או פירורי ביסקוויטים)
  • לתערובת הפרג:
  • 100 גר' פרג טחון טרי
  • 90 מ"ל חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות סילאן (או דבש)
  • 50 גר' חמאה
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט קינמון
  • כף שקדים טחונים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים מחצית מהבצק ומרפדים תבנית עד לגובה מחצית מגובה השוליים.
  • 3. מערבבים את התפוחים המרוסקים עם סוכר, קינמון וצימוקים.
  • 4. מעבירים למסננת וסוחטים היטב.
  • 5. מכינים את תערובת הפרג: מרתיחים חלב עם סוכר, סילאן וחמאה. כשרותח מסירים מאש, מוסיפים את הפרג ובוחשים. מתבלים בווניל ובקינמון ומוסיפים שקדים טחונים.
  • 6. הרכבת הטארט: מפזרים פירורי לחם על הבצק ומניחים עליו את התפוחים (חשוב לסחוט אותם היטב כדי שלא יגירו נוזלים)
  • 7. את הבצק הנותר מחלקים לשניים ומרדדים עיגול נוסף. מניחים על גבי שכבת התפוחים. מצמידים הבצק גם לשוליים.
  • 8. מכסים את הבצק שהנחנו על התפוחים בתערובת הפרג.
  • 9. על גבי הפרג מניחים עוד עיגול בצק מרודד ומצמידים לשוליים.
  • • אפשר ליצור רצועות מהבצק ולכסות בפסים בדוגמת שתי וערב או לגרר את הבצק על פומפיה ולפזר פירורי בצק.
  • 10. אופים כ-45 דקות עד שפני הטארט זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully