בצק פריך לטארט מתוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים קמח עם אבקת סוכר.
- 2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית
- 3. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד לקבלת בצק רך ונעים (וטעים).
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה בערך, עד שהוא מתקשה מעט ואפשר לעבוד איתו.
- 5. על גבי משטח מקומח מרדדים לעלה עגול בעובי 5 מ"מ.
- 6. מגלגלים על מערוך ומעבירים בעדינות לתבנית עגולה (סטנדרטית: 24, 26). בעזרת האצבעות מצמידים את הבצק גם לשוליים.
- 7. מכניסים למקרר וניגשים להכנת המילוי הרצוי.