- 1. מכינים בצק פריך: מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם מכפילים את נפחם, מוסיפים את החמאה הרכה, את הקמח המנופה והשמרים עד לקבלת בצק אחיד.
-
- 2. מרדדים את הבצק על ניר אפייה לעובי של כ 5 מ"מ מניחים במקרר למשך כ- 20 דקות.
-
- 3. מניחים את הבצק בתבנית אינגליש קייק ( אין צורך לשמן את התבנית) ואופים בחום בינוני, 160 מעלות, כ 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
-
- 4. מכינים קרם פטל: מערבבים יחד את כל המצרכים פרט לחמאה והג'לטין, מבשלים בסיר קטן עד תחילת רתיחה, מורידים מהאש, מכניסים את הסיר הקטן לסיר גדול עם מים קרים (באן מרי).
-
- 5. משרים את עלי הג'לטין במים למשך 10 דק', מוצאים מהמים, סוחטים היטב מוסיפים לתערובת ומערבבים.
-
- 6. לאחר הערבוב מסננים את התערובת דרך מסננת דקה
- ונותנים לבלילה להתקרר לטמפרטורת החדר
- .
- 7. מערבבים את התערובת במיקסר במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד לקבלת מרקם אחיד ומבריק.
-
- 8. הרכבת העוגה: ממיסים מעט שוקולד לבן ובעזרת מברשת מברישים את תחתית הבצק הפריך,שופכים את קרם הפטל מעל.
- מקררים את העוגה כשעה במקרר. מעל קרם הפטל מניחים פטל טרי. מעטרים בגרד לימון מסוכר . שומרים במקרר עד להגשה.