וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט פטל בעיטור גרידת לימון

מתכון של השף ג'רלד פרננדס מקייטרינג הגורמה "אפרוני פרננדס"

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט פטל בעיטור גרידת לימון של קייטרינג אפרוני פרננדס.
טארט פטל בעיטור גרידת לימון של קייטרינג אפרוני פרננדס

מצרכים למתכון

  • לבצק :
  • 30 גרם שמרים
  • 450 גרם קמח לבן מנופה
  • 320 גרם חמאה מלוחה
  • 320 גרם סוכר לבן
  • 8 ביצים
  • לקרם הפטל:
  • 200 גרם פטל
  • 6 גרם דפי ג'לטין
  • 150 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים שלמות
  • 6 חלמונים
  • 400 גרם מיץ פטל
  • לעיטור והרכבת העוגה:
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • סלסלת פטל טרי
  • שערות לימון מסוכרות

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק פריך: מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם מכפילים את נפחם, מוסיפים את החמאה הרכה, את הקמח המנופה והשמרים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. מרדדים את הבצק על ניר אפייה לעובי של כ 5 מ"מ מניחים במקרר למשך כ- 20 דקות.
  • 3. מניחים את הבצק בתבנית אינגליש קייק ( אין צורך לשמן את התבנית) ואופים בחום בינוני, 160 מעלות, כ 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  • 4. מכינים קרם פטל: מערבבים יחד את כל המצרכים פרט לחמאה והג'לטין, מבשלים בסיר קטן עד תחילת רתיחה, מורידים מהאש, מכניסים את הסיר הקטן לסיר גדול עם מים קרים (באן מרי).
  • 5. משרים את עלי הג'לטין במים למשך 10 דק', מוצאים מהמים, סוחטים היטב מוסיפים לתערובת ומערבבים.
  • 6. לאחר הערבוב מסננים את התערובת דרך מסננת דקה
  • ונותנים לבלילה להתקרר לטמפרטורת החדר
  • .
  • 7. מערבבים את התערובת במיקסר במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד לקבלת מרקם אחיד ומבריק.
  • 8. הרכבת העוגה: ממיסים מעט שוקולד לבן ובעזרת מברשת מברישים את תחתית הבצק הפריך,שופכים את קרם הפטל מעל.
  • מקררים את העוגה כשעה במקרר. מעל קרם הפטל מניחים פטל טרי. מעטרים בגרד לימון מסוכר . שומרים במקרר עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully