וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת בננה אגוזים וטונקה

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

עוגת בננה ואגוזים. נמרוד סונדרס
עוגת בננה ואגוזים

מצרכים למתכון

  • 120 גרם חמאה
  • 180 גרם (כוס פחות כף) סוכר
  • 2 ביצים מס' 1
  • 210 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 6 גרם (כפית שטוחה) סודה לשתייה
  • 2 בננות בינוניות
  • 60 גרם שמנת חמוצה
  • 60 גרם אגוזי מלך
  • 1/4 פול טונקה מגורר (ואם אין, אפשר להשתמש בקינמון, הל וג'ינג'ר. ניתן להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
  • סירופ סוכר לציפוי:
  • 135 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 1 כפית ליקר בננות

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים במיקסר את החמאה, סוכר, ביצים במשך כ-10 דקות.
  • 2. במהירות איטית מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה והאגוזים.
  • 3. מוסיפים את השמנת חמוצה ובסוף את האגוזים, הבננות (שאותם עיבדנו קודם לכן במעבד המזון) והטונקה. מערבבים קלות.
  • 4. אופים ב-170 מעלות במשך 50 דקות ב-1/3 התחתון של התנור.
  • 5. בגמר האפייה מרתיחים את המים והסוכר ומוסיפים את ליקר הבננות ומברישים פעמיים את העוגה בעודה חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully