עוגת בננה אגוזים וטונקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 120 גרם חמאה
- 180 גרם (כוס פחות כף) סוכר
- 2 ביצים מס' 1
- 210 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
- 6 גרם (כפית שטוחה) סודה לשתייה
- 2 בננות בינוניות
- 60 גרם שמנת חמוצה
- 60 גרם אגוזי מלך
- 1/4 פול טונקה מגורר (ואם אין, אפשר להשתמש בקינמון, הל וג'ינג'ר. ניתן להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
- סירופ סוכר לציפוי:
- 135 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- 1 כפית ליקר בננות
אופן ההכנה
- 1. מערבלים במיקסר את החמאה, סוכר, ביצים במשך כ-10 דקות.
- 2. במהירות איטית מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה והאגוזים.
- 3. מוסיפים את השמנת חמוצה ובסוף את האגוזים, הבננות (שאותם עיבדנו קודם לכן במעבד המזון) והטונקה. מערבבים קלות.
- 4. אופים ב-170 מעלות במשך 50 דקות ב-1/3 התחתון של התנור.
- 5. בגמר האפייה מרתיחים את המים והסוכר ומוסיפים את ליקר הבננות ומברישים פעמיים את העוגה בעודה חמה.