- אופן ההכנה:
- 1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את החמאה, הסוכר, הביצה והבננות לתערובת חלקה.
-
- 2. מוסיפים את השמרים והקמח ומעבדים עד שנוצר כדור בצק רך, אך כמעט ולא דביק (אם הבצק דביק מאוד, מוסיפים עוד מעט קמח).
-
- 3. חותכים את הבצק בסכין לארבעה חלקים שווים. על משטח עבודה מקומח (נוח לעשות זאת על נייר אפייה המונח על המשטח, כדי לצמצם את הבלגן) מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה דק בגודל של כ-25x30 ס"מ.
-
- 4. מערבבים בקערית את חצי כוס הסוכר עם הקינמון.
-
- 5. מפזרים רבע מהתערובת בצורה אחידה על עלה הבצק.
-
- 6. מתחילים לגלגל את אחד הצדדים הארוכים של הבצק לגליל הדוק מעל הסוכר.
-
- 7. כשמגיעים למחצית מרוחב הבצק, מפסיקים לגלגל. כעת מגלגלים בצורה דומה את צדו הארוך השני של הבצק, עד ששני הגלילים נפגשים ונוצרת צורת אוזניים.
-
- 8. מעבירים את הגליל בזהירות למגש מקומח קלות, ומקררים במקפיא בזמן שמכינים באותה צורה את שאר הבצק. הקירור יאפשר לחתוך עוגיות יפות שלא יתפרקו.
-
- 9. כשהבצק קשה דיו כדי לחתוך ממנו עוגיות (30-20 דקות במקפיא אמורות להספיק), חותכים ממנו בסכין חדה ולא משוננת פרוסות בעובי כס"מ.
-
- 10. מסדרים את הפרוסות במרווחים קטנים (הן לא יתפחו הרבה) על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
- 11. אופים בחום של 200 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (17-20 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים את העוגיות על רשת. שומרים בקופסה אטומה