עוגיות קינמון וסוכר חום
כשהתכוננתי לבקר את לאחותי בבית חולים, הכנתי צ'יק-צ'ק את העוגיות האלה ומילאתי בהן קופסת פח. אחר כך היא סיפרה לי שהן הצילו אותה כשנתקפה רעב בלילה. אותי באופן אישי הן מצילות בכל פעם שיש אורחים עוד כמה דקות ואין מה להגיש. הן קלות ומהירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם (2 כוסות+2 כפות) קמח רגיל
- 240 גרם (1 כוס דחוסה) סוכר חום, רצוי כהה, אפשר בהיר או חצי-חצי
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה קינמון
- * תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24x28 ס"מ.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2. שמים בקערה בינונית את כל החומרים ומערבבים בידיים, עד שמתקבל בצק אחיד.
- 3. שוטחים את הבצק בתבנית ומחליקים. אין צורך לשמן את התבנית.
- 4. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות. המרכז צריך להיות יציב ועדיין קצת רך למגע, והקצוות זהובים.
- 5. מוציאים, מצננים כמה דקות וחותכים לריבועים. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה. אם אתם אופטימיים, העוגיות נשמרות עד שבוע.