וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות בטעם קפה

מתכון של עלית מתוך חוברת "קפה - מכל הסיבות שבעולם".

מתכון מאת: מערכת וואלה

פולי קפה. Artoday
פולי קפה

מצרכים למתכון

  • 1 1/4 כוסות קמח (160 גרם)
  • חצי חבילת חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס מהודקת היטב של סוכר חום (70 גרם)
  • 1 כפית קפה נמס או אספרסו מומסות ב-2 כפיות ליקר קפה או מים
  • קורט קינמון טחון
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה גדולה את החמאה והסוכר באמצעות כף עץ או מיקסר, עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 2. מוזגים פנימה את הקפה המומס, ומוסיפים את הקמח הקינמון והמלח. מערבבים עד שהבצק מתחיל להפוך לגושי (אם משתמשים במיקסר יש להפעילו על מהירות נמוכה.
  • 3. עורמים את הבצק על יריעת ניילון נצמד גדולה. נעזרים ביריעה כדי לייצר לבנה בעורך 17 ס"מ.
  • 4. מקררים לפחות 6 שעות - עד שהלבנה מוצקה למדי (ניתן גם להקפיא ולהפשיר בלילה שלפני האפייה).
  • 5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • פורסים את הלבנה לפרוסות בעובי חצי עד 3/4 הס"מ, ומניחים אותם במרחק 2.5 ס"מ על נייר אפייה.
  • 6. אופים עד שהחלק העליון נראה יבש והקצוות מתחילים להשחים מעט, כ-12 דקות.
  • 7. מניחים על רשת עד לקירור מוחלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully