עוגת שוקולד, קינמון וקפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 125 גר' חמאה או מרגרינה
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כוס מים
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס ריוויון או חלב
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת נס קפה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס פקאנים קצוצים
- לציפוי:
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס חמאה, מומסת ומקוררת
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1/3 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית אבקת נס קפה
אופן ההכנה
- 1. מבשלים יחד את החמאה, הקקאו והמים תוך בחישה עד לרתיחה. מניחים בצד.
- 2. מערבבים בקערה את הסוכר והקמח, ומוסיפים אליהם את תערובת החמאה והקקאו. מוסיפים את הריוויון, הביצים והתבלינים בהדרגה ותוך כדי בחישה. מוסיפים את האגוזים.
- 3. אופים במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
- 4. לציפוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. כשהעוגה מוכנה מניחים להצטנן מעט ומורחים את הציפוי. מצננים את העוגה עד שהציפוי מתקשה.