עוגת בננה ונענע
עוגת בננה ונענע מתוך הספר 'עוגות ברגע' של חנה שאולוב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-2 תבניות קרטון קטנות חד-פעמיות לאינגליש קייק, או תבנית עגולה מס' 22, מרופדת בנייר אפייה
- 1 בננה גדולה, חתוכה לקוביות
- ½ 1 כפות נענע קצוצה
- מיץ מ-1/2 לימון
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 1.5 כוסות סוכר חום (דמררה)
- 3 כפות אשל או יוגורט
- ½ כוס שמן (רצוי קנולה)
- 2 ביצים
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- ½ כוס קורנפלור
- ½ כוס חלב
- גרגירים ספורים של פלפל שחור, גרוס דק (לא לוותר!)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180-170 מעלות).
- 2. שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים היטב בכף עץ.
- 3. מעבירים לתבניות ואופים עד 40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש. זמן האפייה תלוי בגודל התבניות.