וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה

מתכון מתוך הספר ע'וגות ברגע' של חנה שאולוב

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת פרגס אגסים יוגורט מתוך הספר עוגות ברגע ( דני לרנר).
עוגת פרגס אגסים יוגורט מתוך הספר עוגות ברגע ( דני לרנר)

מצרכים למתכון

  • תבנית קרטון חד-פעמית לאינגליש קייק בגודל 28x8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/8 כוס שמן (רצוי קנולה)
  • 1/3 כוס קמח תופח
  • 200 גרם פרג
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 גביע יוגורט (150 מ"ל)
  • ½ כוס קפה מוכן לשתייה (לא חם)
  • 2 אגסים לא גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 6 טיפות תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 2. בקערת המערבל בוחשים בעדינות והיטב את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת אחת. מערבבים ומוסיפים את השמן.
  • 3. בוחשים פנימה תוך ערבול את הקמח, הפרג, הסודה לשתייה, היוגורט, הקפה, קוביות האגסים והווניל.
  • 4. מעבירים לתבנית עד 1 1/2 ס"מ מתחת לשפת התבנית. (אם נשארת עיסה, אפשר להעביר לתבניות אישיות ולאפות ליד התבנית, או לחילופין, לאפות מראש בשתי תבניות קטנות יותר.)
  • 5. אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully