עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה
מתכון מתוך הספר ע'וגות ברגע' של חנה שאולוב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית קרטון חד-פעמית לאינגליש קייק בגודל 28x8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/8 כוס שמן (רצוי קנולה)
- 1/3 כוס קמח תופח
- 200 גרם פרג
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 גביע יוגורט (150 מ"ל)
- ½ כוס קפה מוכן לשתייה (לא חם)
- 2 אגסים לא גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
- 6 טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 2. בקערת המערבל בוחשים בעדינות והיטב את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת אחת. מערבבים ומוסיפים את השמן.
- 3. בוחשים פנימה תוך ערבול את הקמח, הפרג, הסודה לשתייה, היוגורט, הקפה, קוביות האגסים והווניל.
- 4. מעבירים לתבנית עד 1 1/2 ס"מ מתחת לשפת התבנית. (אם נשארת עיסה, אפשר להעביר לתבניות אישיות ולאפות ליד התבנית, או לחילופין, לאפות מראש בשתי תבניות קטנות יותר.)
- 5. אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.