עוגת גבינה ושוקולד עם רוטב שוקולד מריר
מתכון מתוך הספר 'עוגות ברגע' של חנה שאולוב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית עגולה מס' 20 בעלת דופן גבוהה, מרופדת בנייר אפייה
- לבסיס:
- 15 ביסקוויטים חומים
- 50 גרם חמאה רכה
- ¼ כוס סוכר
- למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינה 9%
- ½ כוס סוכר
- 3 ביצים
- 6 טיפות תמצית וניל
- 1 כף קמח
- לרוטב השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות חלב
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות).
- 2. בקערה נפרדת מועכים היטב את הביסקוויטים ומוסיפים אליהם את החמאה והסוכר. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים תוך כדי הידוק.
- 3. בקערה אחרת בוחשים היטב את חומרי המלית לעיסה חלקה ומעבירים לאט אל מעל הביסקוויטים.
- 4. אופים כשעה ומשאירים להצטנן בתנור.
- 5. מוציאים ומורחים את רוטב השוקולד מעל. מקררים במקרר כמה שעות.
- 6. רוטב שוקולד: מחממים את השוקולד עם החלב בסיר קטן על האש, בוחשים עד שהשוקולד נמס.