וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חיתוכיות שוקו -וניל

חצי עוגייה חצי עוגה, חיתוכיות שוקו-וניל הן מסוג הקינוחים שקורצים לנו היישר מהתבנית ליישר עוד ועוד. אז שאנחנו נסרב?

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

חיתוכיות שוקולד וריבה. נמרוד סונדרס
חיתוכיות שוקולד וריבה

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 20x20
  • שכבה 1
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 150 גרם קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • שכבה 2
  • 180 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס קמח
  • 6 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • לקישוט
  • קונפיטורה פירות יער או ריבת אפרסקים

אופן ההכנה

  • 1. שכבה 1: מעבדים את החמאה, הסוכר והביצה לתערובת חלקה ובהירה.
  • 2. מוסיפים את היבשים ומערבבים. מתקבלת עיסה משחתית.
  • 3. משמנים תבנית אפיה, מרפדים בנייר ויוצקים מעל את הבלילה. מיישרים בעזרת מרית או פאלטה מדורגת.
  • 4. אופים 15 דקות בחום של 170 מעלות. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות.
  • 5. בינתיים ניגשים להכנת השכבה ה-2. בקערה בינונית מערבבים חמאה סוכר ותמצית וניל. מוסיפים ביצים ולאחר מכן את היבשים.
  • 6. יוצקים על השכבה הראשונה שהצטננה ומיישרים כנ"ל.
  • 7. אופים 18 דקות בטמפ' של 170 מעלות עד למבחן קיסם לח שנדבקים אליו מס' קטן של פירורים.
  • 8. מוציאים מן התנור ומצננים לטמפ' החדר. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. מוציאים מן המקרר ומקשטים בקונפיטורה לפי טעמכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully