וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט דבש עם שקדים

מאפה דבש ושקדים

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

שקדים. ShutterStock
שקדים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם ריקוטה
  • 60 גרם חמאה
  • 2 כפות דבש
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס מים חמימים
  • למילוי:
  • 200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
  • 60 גרם חמאה
  • 2 כפות דבש
  • שקית קטנה של סוכר וניל
  • לשימון התבנית:
  • חמאה ומעט קמח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
  • 2. מכינים את המילוי: ממיסים החמאה במחבת. מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש וממתינים עד שהמילוי יתקרר.
  • 3. משמנים בחמאה תבנית טארט גדולה (אפשר גם כמה תבניות אישיות). בוזקים מעט קמח ומנערים עודפים.
  • 4. מוציאים הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לדף גדול מעט מהתבנית. בעזרת המערוך מרימים את הבצק ומניחים אותו בתבנית. הוא אמור לכסות את הקרקעית והדפנות. מהדקים את הבצק לקרקעית ולדפנות. יוצקים לתבנית את המילוי ומשטחים אותו.
  • 5. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהעוגה תשחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully