וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגסים וקרם שקדים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארט אגסים. דנה מלמד
טארט אגסים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 200 גר' חמאה קרה
  • 300 גר' קמח מנופה
  • 100 גר' סוכר
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2 חלמונים
  • לקרם שקדים:
  • 200 גר' שקדים טחונים
  • 200 גר' סוכר חום בהיר
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • לאגסים:
  • 5-6 אגסים קלופים ופרוסים
  • לזרייה:
  • 5 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • שקדים פרוסים (לא חובה)
  • 30 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, השקדים והסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מקמחים משטח עבודה, יוצרים כדור ומשטחים בתבנית. מכניסים להמתנה במקרר.
  • 2. מחממים תנור ל180 מעלות ובינתיים מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה עם הסוכר והשקדים 5 דקות ואז מוסיפים את הביצה והחלמונים.
  • 3. מרכיבים את העוגה: משטחים את קרם השקדים על גבי הבצק. על שכבת הקרם, מסדרים את פרוסות האגסים כשהן חופפות זו לזו. מברישים בחמאה מומסת וזורים סוכר, קינמון ואם רוצים אז גם שקדים.
  • 4. אופים כ-45 דקות עד שהקרם יציב ושולי העוגה זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully