- 1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד לריכוך מוחלט.
-
- 2.קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
-
- 3. בינתיים מאדים את התרד במחבת עם מעט שמן זית למשך כ-3 דקות עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומעבירים לקערה.
-
- 4. סוחטים היטב בעזרת הידיים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל מרקם משחתי. מצננים.
-
- 5. בקערה מועכים את תפוחי האדמה לכדי פירה. מאחדים את התרד עם תפוחי האדמה ומערבבים כך שמתקבל גוון ירוק יפה. מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה והתרד את הביצים והקמח, מלח ושמן זית ולשים עד לקבל מרקם אחיד.
-
- 6. יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ ומהם חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
-
- 7. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
-
- 8. להכנת הרוטב: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום יחד עם המרווה למשך חצי דקה.
-
- 9. מוסיפים את האפונה והפול ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כשתי דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
-
- 10. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב. מוסיפים את החמאה ואת הניוקי ומקפיצים ברוטב כך שיספוג את הטעמים. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים.