וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי תרד עם פול ואפונה

ניוקי צבעוניים, טעימים ויפים להגשה של מסעדת מרקו בתל אביב

מתכון מאת: גבריאל פנחסוב, מערכת וואלה

ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב. נמרוד סונדרס
ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב

מצרכים למתכון

  • לניוקי:
  • 1/2 קילו עלי תרד שטופים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מסוג דזירה
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • 2 כפות שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
  • מצרכים לרוטב:
  • 1/2 כוס אפונה קפואה או טרייה
  • כוס פול ירוק טרי קלוף וחלוט
  • 2 עלי מרווה טריים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן לבישול
  • 2 כפות חמאה צהובה איכותית
  • מלח ,פלפל שחור גרוס
  • חופן בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד לריכוך מוחלט.
  • 2.קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
  • 3. בינתיים מאדים את התרד במחבת עם מעט שמן זית למשך כ-3 דקות עד שהוא נעשה שקוף. מסננים ומעבירים לקערה.
  • 4. סוחטים היטב בעזרת הידיים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל מרקם משחתי. מצננים.
  • 5. בקערה מועכים את תפוחי האדמה לכדי פירה. מאחדים את התרד עם תפוחי האדמה ומערבבים כך שמתקבל גוון ירוק יפה. מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה והתרד את הביצים והקמח, מלח ושמן זית ולשים עד לקבל מרקם אחיד.
  • 6. יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ ומהם חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
  • 7. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
  • 8. להכנת הרוטב: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום יחד עם המרווה למשך חצי דקה.
  • 9. מוסיפים את האפונה והפול ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כשתי דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 10. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב. מוסיפים את החמאה ואת הניוקי ומקפיצים ברוטב כך שיספוג את הטעמים. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully