פיצה פסטה
עומר מילר במתכון משפחתי לפיצה מפסטה כמו שאמו הייתה מכינה לו כשהיו ילדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1חבילהפסטה קסטלנה (או כל פסטה קצרה אחרת)
- 2כפותשמן זית
- 1סלסלתעגבניות שרי (רצוי שרי תמר), חצויות
- 3שיני שום פרוסות
- מעטעלי בזיליקום טריים או אורגנו (לא חובה)
- 2כפותקמח תופח
- ¼כוסשמנת מתוקה לבישול
- 2ביצים
- ריקוטה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מוצרלה מגוררת
- כוסשמנת
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פיצה פסטה?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2במחבת רחבה מחממים שמן זית ומאדים את פרוסות השום בחום נמוך, כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות החצויות והבזיליקום ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה, כ-10 דקות.
- 3בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- 4מעבירים את תכולת המחבת עם העגבניות למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
- 5מסנננים את הפסטה ומעבירים לקערה, מוסיפים את רוטב העגבניות, שמנת לבישול, 2 כפות קמח, 2 ביצים, ריקוטה ומערבבים.
- 6מעבירים לתבנית משומנת בשמן שמן זית ומכניסים ל-20 דקות לתנור.
- 7מפזרים מוצרלה מעל ומכניסים ל-10 דקות נוספות, מוציאים ומוסיפים עלי בזיליקום.
פיצה פסטה של עומר מילר/אלון מסיקה, סטיילינג: יעל מגן