1מחממים תנור ל-180 מעלות.
2במחבת רחבה מחממים שמן זית ומאדים את פרוסות השום בחום נמוך, כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות החצויות והבזיליקום ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה, כ-10 דקות.
3בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
4מעבירים את תכולת המחבת עם העגבניות למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
5מסנננים את הפסטה ומעבירים לקערה, מוסיפים את רוטב העגבניות, שמנת לבישול, 2 כפות קמח, 2 ביצים, ריקוטה ומערבבים.
6מעבירים לתבנית משומנת בשמן שמן זית ומכניסים ל-20 דקות לתנור.
7מפזרים מוצרלה מעל ומכניסים ל-10 דקות נוספות, מוציאים ומוסיפים עלי בזיליקום.