וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חינקלי מטוגן עם גבינה ובצל

החינקלי שלפניכם מגיע מחבל הארץ ההררי מקאזבי, בצפון מזרח גיאורגיה

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

מנות גרוזיניות אצל אירמה. אפיק גבאי
מנות גרוזיניות אצל אירמה

מצרכים למתכון

  • לכ-25 יחידות:
  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות מי ברז
  • למלית:
  • 250 גרם גבינת כנען מגוררת
  • 250 גרם גבינת חמד מגוררת
  • 1 ביצה
  • מלח
  • לטיגון החינקלי:
  • שני בצלים בינוניים, פרוסים ומטוגנים עד הזהבה
  • להגשה:
  • 1 כף שמנת חמוצה או גבינה לבנה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק, למעט המים. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק חזק וגמיש. אם חסר מים, מוסיפים אותם בהדרגה, כפית אחר כפית.
  • 2. לשים את הבצק למשך כ-7 דקות, ונותנים לו לנוח כ-10 דקות, מכוסה בניילון נצמד.
  • 3. לשים שוב כ-2-3 דקות. שוב מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו ל-10 דקות, וחוזר חלילה. בסך הכל, יש לתת לבצק לנוח 30 דקות. הלישה והמנוחה יבטיחו בצק חלק וחזק.
  • 4. בפעם השלישית מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ונותנים להם לנוח 45 דקות. אחרי המנוחה מרדדים כדור בצק אחד לעלה גדול ודק מאוד, שעוביו 2 מ"מ.
  • 5. מערבבים את חומרי המלית. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10-15 ס"מ, ומניחים כף ממלית הגבינה.
  • 6. מרימים את שולי הבצק לסגירה בצורת קיפול מניפה (קיפול עוקב על קיפול). בסיום הקיפול מהדקים, ויוצרים צוואר בקבוק מהודק היטב במרכז, כך שנוצר "גבעול" בצק קטן. אם נותר בצק לאחר ההידוק, קוטמים ומשאירים "צוואר קטן". מעבירים למשטח מקומח.
  • 7. מרתיחים מים בסיר גדול של 10 ליטר, וממליחים את המים. כשהמים רותחים מבשלים בהם את החינקלי. כשהחינקלי מתחילים לצוף, סימן שהם מוכנים. מבשלים אותם עוד 2 דקות ומוציאים (כדי להיות בטוחים, מוציאים אחד וטועמים).
  • 8. במקביל מטגנים את הבצלים הפרוסים עד הזהבה. כשהבצל מזהיב מוסיפים לו את החינקלי, ומטגנים על אש בינונית כ-4 דקות נוספות.
  • 9. מעבירים לצלחת ומגישים עם השמנת החמוצה או הגבינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully