- 1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
- 2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וקוביות החמאה הקרה, עד שנוצר מרקם פירורי.
-
- 3. לאחר מכן מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל מרקם אחיד אך לא דביק.
-
- 4. מחלקים את הבצק לשני כדורים, ונותנים לבצק לנוח במקרר כשעתיים.
-
- 5. מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מכניסים לתנור תבנית עם תפוחי אדמה עטופים בנייר אפייה, ואופים כ-30-40 דקות. בודקים אם הם מוכנים בעזרת נעיצת סכין או מזלג במרכזם (אפשר גם לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, אך אפייה מומלצת יותר).
-
- 6. קוצצים בצל לקוביות, ומטגנים במעט שמן או חמאה, עד הזהבה.
-
- 7. מועכים את תפוחי האדמה האפויים ומערבבים לתוכם את הבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים לתערובת להתתקרר.
-
- 8. מוסיפים ביצה לתערובת תפוחי האדמה והבצל, ומערבבים.
-
- 9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל כדור בנפרד, על גבי נייר אפייה, לעובי של 3 מ"מ. מניחים מעליו תלולית ממלית תפוח האדמה, בצורת גבעה. לא משטחים את המלית, ולא מניחים על כל שטח פני הבצק. יש להשאיר שולי בצק של 3 ס"מ.
-
- 10. מרדדים לעלה את כדור הבצק השני, בדיוק באותו אופן, ומכסים בעזרתו את העלה הראשון עם המילוי, ממש כמו שעושים עם רביולי. משאירים כסגירה של רביולי עם שולי בצק, ומסביב מדביקים שתי רצועות בצק מגולגלות אחת על השנייה, או צמה.
-
- 11. מורחים את המאפה בביצה טרופה, ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה קלה.