וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם גאורגי – לוואשי (Lavashi)

הלחם הזה הוא הבסיס של המטבח הגיאורגי

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

מנות גרוזיניות אצל אירמה. אפיק גבאי
מנות גרוזיניות אצל אירמה

מצרכים למתכון

  • ל-2 ככרות:
  • ½ קילו קמח שטיבל 2
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • 2. מנפים את הקמח. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח עם השמרים הטריים. מוסיפים בהדרגה גם את המים, השמן והמלח, עד שמתקבל בצק במרקם רך ודביק.
  • 3. ממשיכים את הלישה במיקסר כ-5-8 דקות נוספות, במהירות בינונית.
  • 4. בסיום הלישה מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה למשך כשעה וחצי.
  • 5. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לשני כדורים.
  • מכסים אותם בניילון נצמד, ומניחים להם לתפוח עוד 20 דקות.
  • 6. במקביל מכינים: תבנית או קערה שבה מי ברז עד לגובה של כ-20 ס"מ, ותבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לחילופים אפשר להלהיט יחד עם התנור אבן שמוט, המונחת על רשת התנור, כך שאפיית הלחם נעשית ישירות על אבן השמוט.
  • 7. אחרי שכדורי הבצק תפחו, מטביעים כל כדור במים ל-2-3 דקות. זהו סוד הפריכות יוצאת הדופן של הלחם הגיאורגי. גם במים הבצק תופח, ומעלה בועות אוויר.
  • 8. מוציאים את הכדורים מהמים, ובעזרת הידיים מותחים מעט, עד שהבצק מקבל צורה מוארכת.
  • 9. מניחים את הבצק המוארך על תבנית האפייה שרופדה בנייר האפייה, ובעזרת האצבעות מותחים ויוצרים שקעים. כאמור, ניתן גם לאפות על גבי אבן שמוט לוהטת. אופים למשך כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully