פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם גאורגי – לוואשי (Lavashi)

      הלחם הזה הוא הבסיס של המטבח הגיאורגי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות גרוזיניות אצל אירמה (אפיק גבאי)
      מנות גרוזיניות אצל אירמה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 ככרות:
      • ½ קילו קמח שטיבל 2
      • 25 גרם שמרים טריים
      • 2 כפיות מלח
      • ¼ כוס שמן
      • 1/2 1 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
      • 2. מנפים את הקמח. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח עם השמרים הטריים. מוסיפים בהדרגה גם את המים, השמן והמלח, עד שמתקבל בצק במרקם רך ודביק.
      • 3. ממשיכים את הלישה במיקסר כ-5-8 דקות נוספות, במהירות בינונית.
      • 4. בסיום הלישה מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה למשך כשעה וחצי.
      • 5. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לשני כדורים.
      • מכסים אותם בניילון נצמד, ומניחים להם לתפוח עוד 20 דקות.
      • 6. במקביל מכינים: תבנית או קערה שבה מי ברז עד לגובה של כ-20 ס"מ, ותבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לחילופים אפשר להלהיט יחד עם התנור אבן שמוט, המונחת על רשת התנור, כך שאפיית הלחם נעשית ישירות על אבן השמוט.
      • 7. אחרי שכדורי הבצק תפחו, מטביעים כל כדור במים ל-2-3 דקות. זהו סוד הפריכות יוצאת הדופן של הלחם הגיאורגי. גם במים הבצק תופח, ומעלה בועות אוויר.
      • 8. מוציאים את הכדורים מהמים, ובעזרת הידיים מותחים מעט, עד שהבצק מקבל צורה מוארכת.
      • 9. מניחים את הבצק המוארך על תבנית האפייה שרופדה בנייר האפייה, ובעזרת האצבעות מותחים ויוצרים שקעים. כאמור, ניתן גם לאפות על גבי אבן שמוט לוהטת. אופים למשך כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות