- 1. שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה שאליה שופכים את שאר החומרים. מערבבים את החומרים ביסודיות עם הקמח עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לשים שנית ומניחים לעוד חצי שעה.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. יוצרים כ-25 כדורים קטנים מהבצק ומניחים על מגש מקומח למנוחה של מספר דקות (יש לכסות כדי שלא יתייבש).
-
- 4. מרדדים כדור לעיגול דק ככול שניתן, ומתחילים למתוח את הבצק מהאמצע לקצוות לקבלת עלה מרובע בעובי בצק פילו.
-
- 5. מתחילים לקפל (כמו בצק עלים): מקפלים שליש מימין, שליש משמאל ואז לאורכו. על כל קיפול מתיזים מעט שמן ומפזרים קמח, עד לקבלת בצק מרובע שכל צלע בערך 25 ס"מ.
-
- 6. משמנים שוב את הריבוע האחרון, מניחים ל-10 דקות.
-
- 7. למלית גבינה: מערבבים את כל המצרכים.
-
- 8.למלית תרד: מעבירים את התרד (ללא הגבעולים) לסיר עם מים רותחים ומבשלים 8 דקות. מעבירים למי קרח, מצננים ומסננים. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
-
- 9. לאחר שהבצק המקופל נח, ממלאים במרכזו את המלית, מקפלים את הבצק מכל פינה כלפי פנים עד לקבלת סגירה מרובעת.
-
- 10. אופים במשך 45 דקות.