וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצ'פורי גבינות

יש המון סוגים של חצ'פורי, אך החצ'פורי שמוגש כאן הינו חצ'פורי של עלים שנפרש דק דק. קבלו את המלך של המאפים הגרוזינים שאין ארוחה חגיגית בלעדיו.

מתכון מאת: ישראל שחר, מערכת וואלה

חצ'פורי. דניאל אליסטר
חצ'פורי

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • כף חומץ/כף וודקה
  • 2.5 כוסות מים
  • מעט מלח
  • למילוי גבינה:
  • 1 ק"ג גבינת חמד מלוחה
  • 1 גביע קוטג'
  • 200 גרם גבינת פרמזן
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • למילוי תרד:
  • 1 ק"ג תרד טורקי
  • 2 גביעי גבינת קוטג'
  • 500 גרם גבינת חמד
  • 200 גרם פרמזן מגורדת
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה שאליה שופכים את שאר החומרים. מערבבים את החומרים ביסודיות עם הקמח עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. לשים שנית ומניחים לעוד חצי שעה.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. יוצרים כ-25 כדורים קטנים מהבצק ומניחים על מגש מקומח למנוחה של מספר דקות (יש לכסות כדי שלא יתייבש).
  • 4. מרדדים כדור לעיגול דק ככול שניתן, ומתחילים למתוח את הבצק מהאמצע לקצוות לקבלת עלה מרובע בעובי בצק פילו.
  • 5. מתחילים לקפל (כמו בצק עלים): מקפלים שליש מימין, שליש משמאל ואז לאורכו. על כל קיפול מתיזים מעט שמן ומפזרים קמח, עד לקבלת בצק מרובע שכל צלע בערך 25 ס"מ.
  • 6. משמנים שוב את הריבוע האחרון, מניחים ל-10 דקות.
  • 7. למלית גבינה: מערבבים את כל המצרכים.
  • 8.למלית תרד: מעבירים את התרד (ללא הגבעולים) לסיר עם מים רותחים ומבשלים 8 דקות. מעבירים למי קרח, מצננים ומסננים. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
  • 9. לאחר שהבצק המקופל נח, ממלאים במרכזו את המלית, מקפלים את הבצק מכל פינה כלפי פנים עד לקבלת סגירה מרובעת.
  • 10. אופים במשך 45 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully