וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש קוביות חצילים

מתכון מאת: מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לבצק :
  • 300 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה
  • 1 ביצה טרופה
  • מספר כפות מים קפואים
  • מלח, קורט עלי טימין וטיפונת פלפל לבן
  • למילוי החצילים:
  • 2 חצילים ארוכים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 150 גר' גבינת פטה מחלב כבשים
  • 40 גר' צנובר
  • לרויאל:
  • 3 ביצים
  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט, עלי טימין יבשים – קומץ מכול תבלין

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החומרים היבשים (קמח, תבלינים ותוספות) לתערובת הומוגנית.
  • 2. מוסיפים את החמאה (רכה לעבודה בידיים, קשה יותר לעבודה במיקסר), ומערבבים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומי קרח, ומאחדים לבצק. עוטפים בניילון ניצמד, ומעבירים למקרר למינימום 40 דקות.
  • 3. מרדדים לעלה בעובי ½ סמ' ומסדרים בתבנית בקוטר 24-26.
  • 4. מעבירים להקפאה עד למילוי ולאפיה.
  • 5. פורסים את החצילים לפרוסות של סנטימטר, ואותן לרבעי עיגולים. מטגנים בשמן עמוק וחם, עד הזהבה יפה, אך לא יותר מזה, וסופגים היטב את השמן העודף בסיום הטיגון.
  • 6. מכינים את הרויאל: טורפים במיקסר את הביצים יחד עם התבלינים. מצרפים את השמנת המתוקה, וטורפים דקה נוספת לקבלת מסה הומוגנית.
  • 7. בתחתית התבנית מניחים את החצילים, עליהם מפוררים את גבינת הפטה, את הצנוברים ומעליה את הרויאל.
  • 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב.
  • הקיש הנגיש

  • עוגת חצילים וגבינה

  • קיש חצילים חרוכים

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

  • קיש תרד וגבינה מלוחה

  • פשטידת גבינות ופסטה

  • פשטידת ברוקולי לפסח

  • לזניה ירוקה בבשמל פסטו

  • פשטידת כרובית ללא קמח

  • פשטידת תירס

  • פלפלים ממולאים במקרוני אנד צ'יז

  • מינה גבינות ותרד לפסח

  • פשטידת תירס שילדים אוהבים

  • קיש טורטיה זריז

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully