קציצות גבינה נפלאות
מה עושים עם שאריות של גבינות שנשארו במקרר? קציצות נפלאות, שמתאימות בדיוק לארוחה קלה לצד יוגורט וסלט רענן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ- 20 קציצות
- 250 גרם שאריות גבינה (קשבקבל, צהובה, בולגרית, צפתית, קוטג' וכו')
- 100 גרם פירורי לחם
- 4 כפות שמן זית
- 3 ביצים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית שמיר קצוץ (אופציונלי)
- מלח (בזהירות, יש גבינות מלוחות)
- 1 כפית נדיבה פלפל שחור
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ( במידה והתערובת מאוד סמיכה מוסיפים עוד ביצה או גבינה רכה, במידה והיא דלילה מוסיפים מעט פירורי לחם).
- 2. מכינים קציצות בגודל בינוני (35 גרם).
- 3. מחממים שמן במחבת (לא חום מאוד גבוה ) מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד או עד שמזהיבות ומגישים בעודן חמות עם יוגורט קר.