זיו כץ, בשלן חובב, מכין לנו סמבוסקים טעימים ממולאים ברוטב עגבניות וגבינות. מדובר במאפים מרובעים ומופלאים שתוכלו לשדרג ולעדכן בהתאם להעדפות שלכם, בדיוק כמו עם התוספות על הפיצה. בא לכם סמבוסק פיצה זיתים? אז פשוט הוסיפו זיתים לתערובת, תירס? פלפלים קלויים? הכול הולך.
זו ארוחת שבת מושלמת. רק תוסיפו רסק עגבניות, וביצה קשה, סלט קצוץ דק בצד והבוקר יהיה מושלם.
סמבוסק פיצה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 1ק״גקמח
- 2כפותשמרים יבשים
- 2כוסותמים
- ⅔כוסשמן קנולה
- כףדבש
- כףמלח
לרוטב
- 12עגבניות קלופות
- 2כפותשמן זית
- 2שיני שום קצוצות
- כפיתמלח
- כףרסק עגבניות
- 5בזיליקום (עלים בלבד)
למלית הגבינה
- 400גרםגבינה צהובה מגוררת
- 200גרםגבינה צהובה מסוג אמנטל, מגוררת (אפשר גם גבינת "טל העמק")
- 300גרםגבינת פטה מגוררת
- 2ביצים
להרכבת המנה
- ביצה (להברשת הבצק)
- שומשום (לפיזור מלמעלה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סמבוסק פיצה?
- 1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את המים, השמן והדבש ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות על מהירות בינונית (אם לשים ביד, זמן הלישה הכולל הוא כ-15 דקות).
- 2מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים שעה (בקיץ) או כשעה וחצי (בחורף). אחרי שעה מחלקים את הבצק ל-12 כדורים.
- 3מכינים את הרוטב: מקלפים את העגבניות (חורצים X בתחתית כל עגבניה ומשרים במים רותחים כדקה, הקליפה תרד בקלות), קוצצים מעט את העגבניות הקלופות.
- 4מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את השום.
- 5מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, המלח וכף מרסק העגבניות ומבשלים ללא מכסה על להבה בינונית עד שנהיה רוטב סמיך, וללא נוזלים (חשוב, כדי שהוא לא ירטיב את הבצק).
- 6לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי הבזיליקום, מסירים מהאש ומצננים.
- 7מכינים את מלית הגבינות: שמים את כל סוגי הגבינות המגוררות בקערה עם 2 ביצים ומערבבים היטב, עד לאיחוד כל הרכיבים.
- 8מרכיבים את הסמבוסק: פותחים כל אחד מכדורי הבצק לעלה מרובע גדול.
- 9מניחים במרכז כל עלה כף מרוטב העגבניות ומעל הרוטב כף ממלית הגבינות.
- 10סוגרים את העלה: מכסים את המלית עם השליש התחתון של ריבוע הבצק. מעליו מקפלים את השליש השני (העליון) של הבצק, כמו מעטפה. כעת מקפלים את השוליים שנותרו בצדדים. כל שול (כשליש בצק) למרכז הבצק (כך שיכסו גם כן את תלולית הרוטב והגבינות). מתקבל ריבוע ממולא. מניחים בתבנית.
- 11מברישים את הסמבוסקים המוכנים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- 12מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומתפיחים שוב 20 דקות.
- 13מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (מומלץ לסובב את התבנית במהלך האפייה). אם רוצים סמבוסקים רכים, יש לכסות את התבנית עם מגבת לכ-15 דקות לאחר שמוציאים מהתנור.