וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודל פריך ומלוח עם פרמזן ועשבי תיבול

בצק פריך במילוי מלוח וממכר של עשבי תיבול, פרמזן ואגוזים קצוצים. כזה שמתאים בדיוק לבראנץ' מפנק, ליד הסלט של ארוחת הערב או פשוט ליד הקפה

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה

שטרודל פריך ומלוח במילוי עשבי תיבול. נמרוד סונדרס
שטרודל פריך ומלוח במילוי עשבי תיבול

מצרכים למתכון

  • ל-2 שטרודלים
  • 350 גרם (21/2 כוסות) קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 4 כפות שמן זית או רגיל
  • 4 כפות חלב או מים
  • 1 כפית מלח
  • למלית:
  • צרור גדול פטרוזיליה קצוצה
  • עלים מצרור בזיליקום קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 4 כפות אגוזים קצוצים
  • ים
  • 2 כפות שמן זית
  • קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מעבדים את החומרים בקצות האצבעות ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב לא לעבד יותר ממה שצריך. עוטפים בניילון או מגבת ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות על מנת שהבצק ינוח.
  • 2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד. טועמים ובודקים אם כדאי להוסיף מלח.
  • 3.מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 4.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חצי על נייר אפייה, לעלה בעובי 2-3 מ"מ. מפזרים חצי מכמות המלית ומגלגלים. מניחים את השטרודלים בתבנית עם נייר אפייה, מסמנים חיתוך עתידי בעובי ס"מ-ס"מ וחצי. אופים כחצי שעה.
  • 5.מוציאים מהתנור, חותכים לגמרי ואם יש צורך מחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully