- 1. מעבירים את כל החומרים לסיר גדול, שיכיל הכל בנוחות. מכסים במים עד 2 ס"מ מעל גובה פני החומרים שבסיר, ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. במהלך הבישול מסירים את הקצף שמצטבר על פני המים. בודקים בעזרת מזלג אם הלשון התרככה. כשהיא רכה, מוציאים אותה מהמים ומצננים לטמפרטורת החדר. שופכים את מי הבישול.
-
- 3. מקלפים את הלשון מהעור שעוטף אותה ונפטרים משאריות השומן והעצמות הקטנות (אם יש). שומרים בכלי אטום במקרר.
-
- 4. כשעה לפני ההגשה מוציאים את הלשון מהמקרר, פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, ומניחים בתבנית שטוחה, בעלת שוליים, הניתנת לחימום בתנור.
-
- 5. יוצקים מעל פרוסות הלשון את רוטב הפטריות המוכן, מכסים את התבנית (אפשר גם בנייר כסף), ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.
-
- 6. 7 דקות לפני סיום החימום מסירים את הכיסוי, על מנת שהכל ישחים מעט. מגישים חם.
-
- הכנת הרוטב:
- 1. מחממים מחבת ברזל כבדה, מוסיפים את השמן ואת הבצל, ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, ומטגנים 2 דקות נוספות.
-
- 2. מוסיפים את קמח המצה, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
-
- 3. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.