עוף בקדרה עם שום אגסים ומשמשים מיובשים
מתכון של של רותי קרניאל, SPICES
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ק"ג חלקי עוף -
- כוס וחצי יין אדום
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 3 כפות דבש
- שינים מ-2 ראשי שום
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 8 משמשים מיובשים
- ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות.
- 8 אגסים קלופים ללא חרצנים חתוכים לרבעים
- מלח / פלפל שחור
- רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. סוגרים את חלקי העוף עם שמן הזית, בסיר ברזל הנכנס לתנור.
- מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את כל יתר החומרים.
- 2. מחזירים הבשר לסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור ב-180 מעלות ואופים עד התרככות.
- 3. אם הרוטב מצטמצם מאוד מוסיפים עוד יין אדום. מומלץ להוסיף קוביות תפוחי אדמה כשעה לפני סיום הבישול. אופים שעתיים וחצי.