מתכונים חמים

עוף ממולא אורז ופירות יבשים

אינס שילת ינאי מסבירה כיצד הכי נכון להכין עוף ממולא אורז ופירות יבשים שלדעתנו הוא מנת חובה על כל שולחן חג

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוף ממולא

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 עוף שלם טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • למילוי:
  • 1/2 1 כוסות אורז פרסי או יסמין
  • 1 כוס תערובת פירות יבשים חתוכים: משמשים/שזיפים/חמוציות/ צימוקים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 גזר חתוך לקוביות או לג'וליאנים
  • 1 כפית טימין
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • להברשה:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית מלח גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עמוק מבשלים את האורז עם 2 כוסות מים ללא כיסוי עד שהנוזלים מצטמצמים, לקבלת בישול חלקי של האורז.
  • 2. מסירים את האורז מהאש, מסננים מעט ומוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית, מלבד 3/4 כוס המים ומערבבים היטב.
  • 3. ממלאים את העוף במלית ואת יתרת המלית מסדרים בתבנית בינונית, עמוקה ומשומנת.
  • 4. מניחים את העוף על גבי האורז המתובל שבתבנית, מערבבים בקערית את מרכיבי ההברשה ומברישים אותו היטב מכל הצדדים.
  • 5. יוצקים לתוך התבנית 3/4 כוס מים, מכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום ואופים כשעה וחצי בחום של 200 מעלות.
  • 6. לאחר שעה וחצי מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות חצי שעה נוספת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully