וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף אפוי עם תפוחים ופלפל ירוק

עוף אפוי עם תפוחים ופלפל ירוק של השף עומר מילר מתוך ספרו "גם בריא וגם טעים". מתאים לחולים במחלת קרוהן וקוליטיס ולחולי צליאק

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

מתכונים מתוך ספרו של השף עומר מילר. חיים יוסף,
מתכונים מתוך ספרו של השף עומר מילר/חיים יוסף

מצרכים למתכון

  • 6 כרעיים ללא עור מעוף צעיר
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • ¾ כוס (180 מ"ל) ציר עוף
  • 6 תפוחים אדומים קטנים קלופים
  • ½ פלפל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. מנגבים את כרעי העוף במגבות נייר. בעזרת מברשת מורחים במעט שמן ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מסדרים את כרעי העוף בתבנית חסינת חום. מוסיפים את הציר.
  • 2. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 210 מעלות.
  • 3. בינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים, מרחיקים ליבה וגרעינים ומוסיפים לתבנית. פורסים דק את הפלפל ומפזרים בין התפוחים. אופים 30 דקות נוספות.
  • טיפים כלליים לגבי עוף:
  • • עוף קפוא מפשירים במקרר. לא מקפיאים עוף שהופשר.
  • • כשמבשלים תרנגולת ברוטב כדאי להסיר את העור, המכיל חלק ניכר מהשומן. בגריל צולים עם העור, לשמירת העסיסיות ואז מסירים. רצוי לוודא שהעור שלם לפני הצלייה, להבטחת העסיסיות.
  • • אופים נתחי עוף בחום בינוני, שמבטיח בישול אחיד. העוף מוכן כשהנוזלים הניגרים ממנו בנעיצת מזלג שקופים. כשהנוזל עדיין ורדרד העוף לא מוכן.
  • • שאריות עוף צלוי אפשר להגיש עם ירקות חלוטים או להעשיר בהם תבשילי אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully