- 1. מנגבים את כרעי העוף במגבות נייר. בעזרת מברשת מורחים במעט שמן ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מסדרים את כרעי העוף בתבנית חסינת חום. מוסיפים את הציר.
-
- 2. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 210 מעלות.
-
- 3. בינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים, מרחיקים ליבה וגרעינים ומוסיפים לתבנית. פורסים דק את הפלפל ומפזרים בין התפוחים. אופים 30 דקות נוספות.
-
- טיפים כלליים לגבי עוף:
- עוף קפוא מפשירים במקרר. לא מקפיאים עוף שהופשר.
- כשמבשלים תרנגולת ברוטב כדאי להסיר את העור, המכיל חלק ניכר מהשומן. בגריל צולים עם העור, לשמירת העסיסיות ואז מסירים. רצוי לוודא שהעור שלם לפני הצלייה, להבטחת העסיסיות.
- אופים נתחי עוף בחום בינוני, שמבטיח בישול אחיד. העוף מוכן כשהנוזלים הניגרים ממנו בנעיצת מזלג שקופים. כשהנוזל עדיין ורדרד העוף לא מוכן.
- שאריות עוף צלוי אפשר להגיש עם ירקות חלוטים או להעשיר בהם תבשילי אורז.