עוף עם פירות יבשים

פנקו את עצמכם ואת עוף השבת שלכם בפירות יבשים ותבלינים לכבוד ט"ו בשבט

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוף ביין ופירות יבשים

מצרכים

  • חומרים ל- 4 סועדים:
  • 2 אריזות כרעי עוף טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס שזיפים מיובשים, ללא גלעינים, חתוכים לקוביות גסות
  • ½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס מרק עוף מוכן
  • 3 יחידות ציפורן
  • מקל קינמון או כפית אבקת קינמון
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית על אש בינונית, בסיר נמוך ורחב ומטגנים את כרעי העוף עד להשחמה קלה.
  • 2. מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומכניסים את הפירות היבשים. מערבבים קלות ויוצקים כוס יין אדום. מוסיפים את הציפורן והקינמון ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את האש ומחזירים את העופות, מוסיפים את יתרת הנוזלים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. לבסוף מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מומלץ להגיש את העוף יחד עם כמות נדיבה של פירות יבשים ומעט רוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully