פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף עם פירות יבשים

      הצעה של "מאמא עוף" לט"ו בשבט.

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      עוף ביין ופירות יבשים (מערכת וואלה! NEWS)
      עוף ביין ופירות יבשים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל- 4 סועדים:
      • 2 אריזות כרעי עוף טרי
      • 2 כפות שמן זית
      • ½ כוס שזיפים מיובשים, ללא גלעינים, חתוכים לקוביות גסות
      • ½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
      • ½ כוס צימוקים בהירים
      • 1 כוס יין אדום
      • 1 כוס מרק עוף מוכן
      • 3 יחידות ציפורן
      • מקל קינמון או כפית אבקת קינמון
      • קורט מלח
      • קורט פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את שמן הזית על אש בינונית, בסיר נמוך ורחב ומטגנים את כרעי העוף עד להשחמה קלה.
      • 2. מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומכניסים את הפירות היבשים. מערבבים קלות ויוצקים כוס יין אדום. מוסיפים את הציפורן והקינמון ומביאים לרתיחה.
      • 3. מנמיכים את האש ומחזירים את העופות, מוסיפים את יתרת הנוזלים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. לבסוף מתבלים במלח ופלפל.
      • 4. מומלץ להגיש את העוף יחד עם כמות נדיבה של פירות יבשים ומעט רוטב.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -