עוף עם פירות יבשים
פנקו את עצמכם ואת עוף השבת שלכם בפירות יבשים ותבלינים לכבוד ט"ו בשבט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 סועדים:
- 2 אריזות כרעי עוף טרי
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס שזיפים מיובשים, ללא גלעינים, חתוכים לקוביות גסות
- ½ כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
- ½ כוס צימוקים בהירים
- 1 כוס יין אדום
- 1 כוס מרק עוף מוכן
- 3 יחידות ציפורן
- מקל קינמון או כפית אבקת קינמון
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית על אש בינונית, בסיר נמוך ורחב ומטגנים את כרעי העוף עד להשחמה קלה.
- 2. מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומכניסים את הפירות היבשים. מערבבים קלות ויוצקים כוס יין אדום. מוסיפים את הציפורן והקינמון ומביאים לרתיחה.
- 3. מנמיכים את האש ומחזירים את העופות, מוסיפים את יתרת הנוזלים. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. לבסוף מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מומלץ להגיש את העוף יחד עם כמות נדיבה של פירות יבשים ומעט רוטב.