וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת לשון ושקדי עגל

לשון היא חומר גלם שמרתיע לא מעט אנשים, גם בגלל האסוציאציה, אבל בעיקר בגלל המורכבות והטיפול בו. אורן ירושלמי, השף של מסעדת "הסקאלה" מראה לכם איך לעשות את זה נכון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קדירת עגל ושקדי עגל.
קדירת עגל ושקדי עגל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 לשון עגל נקיה
  • 1 בצל קלוף וחתוך ל-4
  • 1 כוס חומץ
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 5 בצלים קטנים קלופים בשלמותם
  • 400 גרם שקדי עגל נקיים
  • 6 יחידות תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 6 שיני שום מעוכות
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה במים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית כמון
  • 1 מקל קינמון
  • מלח פלפל לפי טעם
  • 1 פלפל שאטה יבש שלם

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הלשון בסיר ומכסים במים פי שניים מגובה הלשון.
  • מוסיפים חומץ, פלפל אנגלי, בצל, עלי דפנה ומבשלים 3 שעות.
  • 2. לאחר 3 שעות מוציאים מהסיר את הלשון ומקררים היטב.
  • 3. לאחר הקירור קולפים את הקליפה מעל הלשון, פורסים לרצועות של חצי ס"מ, מניחים בתוך תבנית ברזל עם ידיות.
  • 4. מוסיפים את כל שאר המצרכים בתוך תבנית הברזל, מכסים במים כ-4 ס"מ מעל תכולת התבנית, מניחים את התבנית על 2 להבות, מביאים לרתיחה.
  • 5. מחממים תנור ל-120 מעלות, מכסים את התבנית בעזרת נייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור ל-8 שעות או לילה.
  • 6. מוציאים ומגישים בתוספת אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully