עדשים בשום
מתכון הודי שיחסוך לכם את השריית העדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 250 גרם עדשים
- 2 כפות שמן
- 1 כף חמאה
- 8-6 שיני שום פרוסות דק
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 כוסות מים
- מלח, פפריקה חריפה
- 1 כף מתערובת התבלינים שכוללת: גרגירי כמון שלמים, גרגירי כוסברה, זרעי שומר
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן והחמאה וקולים בהם את גרגרי התבלינים. כשהם מתחילים לקפוץ, מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- 2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב.
- 3. מוסיפים את העדשים ואת המים ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה חריפה. מגישים חם עם יוגורט צונן.