מתכונים חמים

דג מרוקאי ברוטב פלפלים, כוסברה ועריסה

לכל בית מרוקאי יש את הדרך שלו להכין חריימה. השף יואב דננברג מ"ספידו-בר" בתל אביב מציג את הגרסה שלו, הכוללת פלפל סודני חריף, כוסברה ועריסה.

מתכון מאת: יואב דננברג, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

חריימה של רשת קפה קפה (צילום: דן פרץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • פילטים מדג אחד (דניס, בורי, לברק או מוסר) או דג שלם מהרשימה, נקי
  • גזר פרוס לאורך לפלחים
  • 6 שיני שום קלופות
  • 4 יחידות פלפל סודני שלם
  • צרור עלי כוסברה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 3 פלחי לימון
  • 0.5 כוס שמן
  • 0.5 כוס מים
  • 1 כפית עריסה
  • מלח פלפל פפריקה חריפה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מניחים מצע של עלי כוסברה, פלחי גזר, שיני שום, פלחי לימון והפלפלים החריפים ומניחים מעליהם את הדג. מפזרים מעל את השום והכוסברה קצוצה גס.
  • 2. מערבבים חצי כוס שמן עם מלח, פלפל, מעט פפריקה ועריסה ויוצקים מעל הדג מוסיפים את המים ומרתיחים.
  • 3. מנמיכים את האש, מכסים היטב ונותנים לדג להתבשל למשך 10 עד 15 דקות. בודקים את הסיר מדי פעם, ומוסיפים נוזלים, אם חסר. ממשיכים לבשל בנוזלים, עד שבסוף הבישול המחבת נשארת כמעט ללא נוזלים.
  • 4. מגישים חם ומנגבים עם לחם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully