- 1. חולטים את התרד לדקה בסיר גדול עם המון מים רותחים ומלח. מסננים, ומיד מצננים במים קרים. מסננים שוב, סוחטים בידיים את התרד עד שמתקבלים מדליונים מוצקים. קוצצים בסכין.
-
- 2. את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף. מצננים.
-
- 3. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר, עם "החורים הגדולים", פעם אחת ולא יותר. טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר. מוסיפים את התרד הקצוץ, כפית מלח, קוניאק, שמן אגוזים, שום כתוש ומי סודה. מערבבים - ממש לשים כמו בצק, אבל לא יותר מדי.
-
- 4. קולים את האגוזים במחבת יבשה, קוצצים גס ומוסיפים לתערובת. מערבבים קצת ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות לשעתיים.
-
- 5. יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. מסדרים על נייר אפייה ומניחים לנוח שוב, במקרר. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, וזהו. מגישים כמו המבורגר רגיל או על סלט ירוק.