סטייק בקר בציפוי פרג
השף אביב משה ממסעדת "מסה" בתל אביב משתף פעולה עם חברת זוגלובק, ומרים ארוחת ערב שבמרכזה סטייק עין, המצופה בפרג וגרגירי חרדל צהוב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- סטייק עין 800 גרם של (מומלץ של זוגלובק)
- לציפוי:
- 50 גרם פרג
- 25 גרם גרגירי חרדל צהוב
- 25 גרם פלפל גרוס
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס סוכר חם
- 1/3 כוס חרדל דיג'ון
- 1/3 כוס רוטב ווסטשיר
- 500 גרם רסק עגבניות טריות
- 1/2 כוס רסק עגבניות רגילות
- כוס מים
- 2 כפות קפה נמס
- כף קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הציפוי.
- 2. מצפים את הסטייק ברוטב מכל צדדיו. מניחים על הגריל עד מידת ההכנה הרצויה.
- 3. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן כחמש דקות. מוסיפים את השום ואת שאר החומרים. מבשלים על אש קטנה למשך כעשרים דקות.
- 4. יוצקים את הרוטב על הסטייק.