וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה שמרים במילוי שוקולד

כדורים שמרכיבים מאפה שמרים קסום במילוי שוקולד ושמנת. להפחתת שחיתות אפשר לוותר על הקרמל

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!

כדורי שמרים במילוי שוקולד. נמרוד סונדרס
כדורי שמרים במילוי שוקולד

מצרכים למתכון

  • לתבנית 12 שקעים של מאפינס.
  • לבצק (מכינים יום קודם, הוא אוהב לישון לילה במקרר):
  • 280 גר' קמח (2 כוסות)
  • 5 גר' שמרים יבשים (2 כפיות)
  • 50 גר' סוכר (רבע כוס)
  • 3 ביצים טרופות
  • 60 מ"ל מים (רבע כוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר (חשוב להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני הכנת הבצק)
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 200 גר' גבינת שמנת
  • 150 גר' שוקולד מריר מומס
  • 1 כף אבקת סוכר
  • לקרמל: (לא חובה)
  • 50 גר' חמאה
  • 1/4 כוס סוכר לבן (50 גר')
  • 1/4 כוס סוכר חום (60 גר')
  • 1/4 כוס דבש (90 גר')
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • למריחה
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר במשך מספר שניות.
  • 2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת תפוז.
  • 3. מערבלים במהירות בינונית כחמש דקות עד להיווצרות בצק גמיש.
  • 4. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים גם את המלח ולהמשיך כחמש דקות נוספות עד לקבלת בצק מבריק ורך מאד.
  • 5. מכסים את הקערה בשקית ניילון (להשאיר חור קטן לאוויר) ומעבירים את קערת המיקסר למקרר ללילה.
  • 6. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בקערה (ניתן להעביר לשק זילוף).
  • 7. מבשלים את חומרי הקרמל בסיר על אש קטנה עד שנמס וחלק. מעבירים לקירור.
  • 8. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. חותכים בעזרת גלגלת לריבועים של 4 ס"מ. מזלפים מעט מילוי במרכז כל ריבוע. אוספים את פינות הריבוע לכדור.
  • 9. מרססים את השקעים בספריי שמן ומניחים בכל שקע מנז'ט מנייר. מניחים שלושה כדורים בכל מנז'ט ומזלפים מעט קרמל על הכדורים. מוסיפים עוד שני כדורים בכל שקע ומתפיחים כחצי שעה (במידה ומוותרים על שימוש בקרמל בוזקים מעט אבקת סוכר ומוסיפים את שני הכדורים הנותרים).
  • 10. מורחים בעדינות ביצה טרופה על הכדורים ומזלפים עוד קרמל. לחילופין, בוזקים מעל מעט סוכר. אופים כחצי שעה עד להזהבה ב170 מעלות. מקררים מעט ומחלצים מהשקעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully