וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי במילוי קרמל-מייפל ושוקולד

בין אם אתם מכינים עוגות אישיות קטנטנות או עוגה גדולה בתבנית פאי, מדובר בשחיתות ששמורה לעונת החורף עם קרמל-מייפל, שוקולד צ'יפס ואגוזי מקדמיה

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

פאי קרמל מייפל. נמרוד סונדרס
פאי קרמל מייפל

מצרכים למתכון

  • ל6 פאים אישיים בקוטר 15 ס"מ או לפאי אחד בקוטר 26 ס"מ
  • לבצק הפריך:
  • 280 גר' קמח (2 כוסות)
  • 60 גר' אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים (רבע כוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • לקרמל
  • 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 60 גר' סוכר חום (1/4 כוס)
  • 350 גר' סירופ מייפל (1 כוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 3 ביצים טרופות
  • למילוי הפאי:
  • 150 גר' אגוזי מקדמיה שלמים לא קלויים
  • 50 גר' שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים קמח, אבקת סוכר ומלח לכמה שניות.
  • 2. עוצרים ומוסיפים חמאה, עד להיווצרות פירורים.
  • 3. עוצרים ומוסיפים את הנוזלים: מיץ תפוזים, תמצית וניל וקליפת התפוז.
  • 4. מעבדים במהירות בינונית רק עד להיווצרות גוש בצק.
  • 5. מוציאים למשטח מקומח, משטחים את הבצק לצורת ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. אם קיררתם את הבצק יותר, יש להוציא אותו מהמקרר כשעה לפני הרידוד.
  • 6. מכינים קרמל מייפל:בסיר על הגז מרתיחים על אש קטנה את חומרי הקרמל. ממיסים תוך ערבוב, ונותנים לתערובת לבעבע כחמש דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט בקערה.
  • 7. מוסיפים לקרמל תוך ערבוב שלוש ביצים טרופות ומערבבים היטב עד שאחיד וחלק.
  • 8. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ4 מ"מ. חותכים ל-6 מלבנים ומרפדים את התבניות בבצק (משאריות הבצק ניתן לקשט את שוליו כיד הדמיון הטובה בעיניכם). מחוררים את התחתית במזלג. מניחים כ-8 אגוזי מקדמיה בכל פאי וזורים מעט שוקולד צ'יפס מריר. ממלאים כל פאי בקרמל שהתקרר מעט, עד כס"מ מהשפה העליונה.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבת הבצק ולקליית האגוזים. מקררים מעט לפני ההגשה ומתענגים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully