וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס מייפל ואגוזי מלך

מתכון מאת: קונדיטוריה NOLA, מערכת וואלה

מאפינס אגוזי מלך. אפיק גבאי
מאפינס אגוזי מלך

מצרכים למתכון

  • ל-12 מאפינס:
  • 245 גרם (3/4 1 כוס) קמח
  • 110גרם חמאה
  • 7 גרם ( 1 ¾ כפיות) אבקת אפייה
  • 2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
  • 230 גרם (1 כוס) שמנת חמוצה
  • 3 גרם (1 כפית) תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) סירופ מייפל
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • לציפוי:
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 70גרם סוכר חום
  • לגלייזינג:
  • 230גרם אבקת סוכר
  • ½1 כפיות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מנפים ומערבבים את כל המרכיבים היבשים.
  • 3. שופכים לקערת מיקסר את המרכיבים היבשים, ומוסיפים את החמאה, הביצים, השמנת החמוצה, תמצית הווניל וסירופ המייפל. בוחשים עד שהתערובת נעשית חלקה.
  • 4. מקפלים פנימה את אגוזי המלך בעדינות. חשוב לא לערבב יתר על המידה.
  • 5. משמנים תבנית מאפינס, וממלאים את השקעים עד ל-¾ מגובהם.
  • 6. מפזרים מעל המאפינס את אגוזי המלך והסוכר החום.
  • 7. אופים למשך 12 דקות. מסובבים את התבנית בתוך התנור, ואופים לעוד 12 דקות.
  • 8. מניחים למאפינס להתקרר, ובינתיים מכינים את הגלייזינג – מערבבים את אבקת הסוכר עם המים, מתחילים בכמות הקטנה, ומוסיפים עוד, במידת הצורך, עד שמתקבל המרקם המתאים והנוח לזילוף.
  • 9. כשהמאפינס קרים, מפזרים מעליהם את הגלייז בשכבה דקה, בעזרת שק זילוף או בעזרת מזלג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully