וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקונס שקדים

מאפה אנגלי מסורתי קל להכנה ותפור במיוחד להפסקת תה אריסטוקרטית. מתוך הספר לבישול צמחוני אוכל למחשבה

מתכון מאת: תמי גרייניק ומיקי חיימוביץ', מערכת וואלה

סקונס שקדים. דן חיימוביץ',
סקונס שקדים/דן חיימוביץ'

מצרכים למתכון

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 3 כפיות שטוחות של אבקת אפייה
  • 75 גרם חמאה או מרגרינה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות תמצית שקדים טבעית
  • 50 גרם שקדים קצוצים או שבורים
  • 1 ושליש כוס חלב סויה לא ממותק
  • להברשה
  • 3 כפות חלב סויה לא ממותק
  • להגשה
  • ריבה, שמנת או יוגורט

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הקמח ואבקת האפייה לקערה גדולה, מוסיפים את המרגרינה ומעבדים בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם של פירורי לחם.
  • 2. מוסיפים את הסוכר, תמצית השקדים, השקדים וחלב הסויה עד שמרקמו של הבצק נעשה חלק ומשחתי.
  • 3. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ול?ש??ים בעדינות.
  • 4. בעזרת כרית כף היד משטחים את התערובת עד שהיא בעובי של כארבעה ס"מ, בעזרת עיגול של סקונס (אפשר להשתמש גם בכוס עם פתח גדול יחסית, או לרכוש קורץ עיגולים). קורצים כעשרה עיגולים ומעבירים אותם לתבנית אפייה משומנת ומקומחת.
  • 5. מברישים כל עיגול במעט חלב סויה ואפים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס, או עד שהצבע נעשה זהוב-חום.
  • 6. מצננים מעט על רשת ומגישים חם עם ריבה, שמנת או יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully