- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שמתאחד)
-
- 2. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
-
- 3. מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.
-
- 4. משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.
-
- 5. מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפיה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים.
-
- 6. מכינים את המלית: שוטפי את הסלקים, עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.
-
- 7. פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
-
- 8. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט, מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.
-
- 9. מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.
-
- 10. מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.
-
- 11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.