וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת סלק, גבינת עזים ואגוזים

מתכון של gordon hamersley שאמירה מפורום וואלה! אוכל מצאה בנבכי הרשת, ניסתה וממליצה. "הפשטידה מאד מיוחדת, יפה, טעימה ומעניינת בשילוב המרכיבים... המון התעסקות אבל שווה".

מתכון מאת: מערכת וואלה

פשטידת סלק גבינת עיזים ואגוזים (אמירה פורום אוכל). מערכת וואלה!
פשטידת סלק גבינת עיזים ואגוזים (אמירה פורום אוכל)

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 5-6 כפות מי קרח
  • למלית:
  • 3 סלקים בינוניים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כף חמאה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט טימין טרי
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 גליל גבינת פרומעז
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שמתאחד)
  • 2. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
  • 3. מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.
  • 4. משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפיה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים.
  • 6. מכינים את המלית: שוטפי את הסלקים, עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.
  • 7. פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
  • 8. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט, מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.
  • 9. מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.
  • 10. מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.
  • 11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully